Implantologija - ugradnja implantata | Zubni implantati Hrvatska

Zašto zubar u Hrvatskoj?

  • Cijene niže 50-80% nego u zemljama EU
  • Najbolji implantati s doživotnom garancijom
  • Hrvatski implantolozi su jedni od najboljih u Europi

Zatražite besplatnu ponudu


Implantologija

Što je implantologija?

Implantologija u Hrvatskoj

Dentalna implantologija je jedna od najmlađih disciplina unutar stomatologije koja je doživjela svoju renesansu u posljednjih 10 godina, a primjenjuje se u svijetu posljednjih 30 godina, a danas u svijetu ima na desetine, a možda već i na stotine milijuna korisnika dentalnih implantata. Po svojoj prirodi implantologiju ubrajamo u oralnu kirurgiju kao stomatološku granu jer prema pravilima struke ugradnju implantata provodi isključivo specijalist oralne kirurgije.

Zašto ugraditi implantat?

Implantologija nam, kao najsloženija i najzahtjevnija grana stomatologije, omogućava da kvalitetno i trajno nadomjestimo izgubljeni zub i njegov korijen. Ovo je jedini dentalni nadomjestak koji će Vam omogućiti da umjetne zube osjećate kao Vaše vlastite.

Stomatolog specijaliziran za protetiku

Gdje po savjet u vezi ugradnje implantata?

Odluka o ugradnji implantata je vrlo važna odluka i neophodno je da se detaljno informirate o tome kako se postupak radi i koje su prednosti ugradnje implantata. Kao što ćete tijekom istraživanja i sami primijetiti, postupak se sastoji od dvije faze. Prva je operativni dio (ugradnja implantata), a druga je restorativni (postavljanje nadogradnje i krunice). Ove dvije faze uglavnom provode dva različita liječnika.

Implantiranje (operativni dio) će raditi isključivo specijalist oralne kirurgije, dok će postavljanje suprastrukture i krune raditi stomatolog specijaliziran za dentalnu protetiku.

Naša preporuka je da prvi kontakt, razgovor i savjet potražite upravo od stomatologa specijaliziranog za protetiku koji će Vam zasigurno pomoći u vrednovanju svih opcija koje će biti pred Vama. Ukoliko Vam bude savjetovao implantat upravo će on biti taj koji će propisati tip implantata, njegov položaj i kut pod kojim treba biti ugrađen.