Sinus lift | Zubni implantati Hrvatska

Zašto zubar u Hrvatskoj?

  • Cijene niže 50-80% nego u zemljama EU
  • Koristimo isključivo vrhunske materijale
  • Tisuće zadovoljnih pacijenata iz čitave Europe

Zatražite besplatnu ponudu


Sinus lift

Zašto se radi sinus lift?

Zašto se radi sinus lift?

Za uspješnu ugradnju implantata neophodna je kvaliteta i kvantiteta kosti u koju se implantat ugrađuje. Podizanje maksilarnog sinusa se radi kada u čeljusti nema dovoljno kosti za ugradnju implantata. Ovdje se radi isključivo o stražnjoj gornjoj regiji čeljusti u kojoj su bili kutnjaci i pretkutnjaci. Na tom području uglavnom nakon gubitka zuba ili parodontitisa nema dovoljno za ugradnju implantata zbog ubrzanog atrofiranja koštanog grebena i povećanja sinusne šupljine. Sluznica maksilarnog sinusa se tada spušta u čeljusnu kost gdje je nekada bio korijen zuba.

Kako bi povećali volumen i osigurali dovoljno kosti u čeljusti potrebnu za ugradnju implantata cijelom njegovom dužinom potrebno je podići membranu maksilarnog sinusa kako bi se stvorio prostor za regeneraciju kosti ili njeno presađivanje.

Kako se radi sinus lift?

Zubni implantat

Podizanje sinusa ili sinus lifting se uobičajeno radi u isto vrijeme kada i ugradnja implantata ukoliko postoji minimalan volumen kosti koji će držati implantat stabilnim. Ukoliko je kost u potpunosti atrofirala potrebno je proći oko 6 mjeseci od podizanja sinusa do ugradnje implantata.

Zahvat podizanja sinusa se izvodi u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolno. Rez se radi s unutarnje strane usta tako da neće biti nikakvih vidljivih ožiljaka nakon zahvata. Zahvat počinjemo s otvorom na desnima, a radi se u predjelu gdje desni graniče sa sinusom. Nakon što otvorimo sinus, podižemo njegovu membranu kako bi napravili mjesto za umjetnu kost. Kada smo osigurali dovoljno prostora između membrane i čeljusti kroz otvor uvodimo granulat umjetne kosti koji će pospješiti regeneraciju Vaše prirodne kosti kroz nekoliko mjeseci. otvor se nakon uvođenje granula zatvara šivanjem. Ovaj zahvat je bezbolna rutinska operacija, a nakon zahvata se pojavljuje slabije otjecanje koje će nestati kroz nekoliko dana.

Koja je tempistika ugradnje implantata nakon podizanja sinusa?

Tempistika ugradnje implantata nakon podizanja sinusa

Ukoliko Vaša čeljust ima bar 2 milimetra kosti prije podizanja sinusa na mjestu gdje će biti ugrađen implantat, njegovo postavljanje može uslijediti u istom zahvatu kada se radi i sinus lift neposredno nakon postavljanja granula za regeneraciju kosti. Ukoliko je kost tanja od 2 milimetra ili je u potpunosti atrofirala, biti će potrebno oko 6 mjeseci da se kost regenerira te nakon toga možemo postaviti implantat.