Transplantacija kosti i ugradnja u čeljust | Zubni implantati Hrvatska

Zašto zubar u Hrvatskoj?

  • Cijene niže 50-80% nego u zemljama EU
  • Koristimo isključivo vrhunske materijale
  • Tisuće zadovoljnih pacijenata iz čitave Europe

Zatražite besplatnu ponudu


Transplantacija kosti

Uspješnost transplantacije kosti

Što je transplantacija kosti?

Transplantacija kosti je kirurški zahvat kojim se već formirana kost iz vlastitog skeleta ili od strane donora presađuje s jednog mjesta na drugo. U većini slučajeva se koristi vlastita kost zbog kompatibilnosti i otklanjanja rizika da imunološki sustav odbaci transplantat.

Kada se radi transplantacija kosti i odakle se uzima kost?

Transplantacija kosti se radi kada kod pacijenta nije moguće ugraditi umjetnu kost ili kada pacijent to ne želi. Najbolji transplantat je kost koja se uzima iz pacijentovog tijela jer najbrže zacijeli. Može se transplantirati iz različitih regija kao što su brada, stražnji dio čeljusti, kuk i kost potkoljenice. Također je moguće je raditi kombinaciju umjetne kosti i transplantata.

Koliko traje zahvat transplantacije kosti?

Transplantacija kosti u Hrvatskoj

Transplantacija kosti je relativno složen zahvat te trajanje samog zahvata uvelike ovisi o mjestu s kojega se transplantat uzima, veličini transplantata i poziciji na koju se transplantat stavlja. Sam zahvat može trajati od 30 minuta pa i do nekoliko sati. Zahvat se radi u lokalnoj ili općoj anesteziji. Više o svim detaljima će Vam objasniti kirurg prilikom konzultacija koji će i provoditi postupak presađivanja.


Kolika je uspješnost transplantacije kosti?

Transplantacija vlastite kosti je postupak s vrlo visokom stopom uspješnosti. U pravilu Vaše tijelo uvijek prihvaća presađenu kost. Kao i kod svakog zahvata određene komplikacije su uvijek moguće no u pravilu su izrazito rijetke. Ukoliko je uzima transplantat od donora uspješnost je nešto manje jer uvijek postoji mogućnost da će Vaš imunološki sustav odbaciti presađeni implantat.